За абсурден случай, при който са пострадали трима полицаи, след като са били блъснати от наркоразпространител, съобщава МВР.

Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества е проведена на 10 октомври от служители на столичното Първо РУ.

В хода на действията, след покупко-продажба на дрога в близост до училище, криминалистите пристъпили към задържане на двама мъже. Единият от тях не се подчинил и опитвайки се да избяга с мощна електрическа тротинетка, блъснал трима от служителите. Последвало преследване, което приключило, когато беглецът се блъснал в паркиран лек автомобил, а при задържането оказал яростна съпротива. Установена е самоличността му – 19-годишен, криминално проявен.

От МВР казват още, че в хода на процесуално-следствените действия у купувача, който бил задържан за срок до 24 часа, са намерени два пакета със зелена тревиста маса, а от жилището на продавача са иззети електронна везна, мобилен телефон и малка парична сума.

Събраните по случая материали са докладвани в Софийската градска прокуратура и на 19-годишния е повдигнато обвинение за наркотици. Наложена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева.

На пострадалите полицейски служители са извършени медицински прегледи. Един от тях е с фрактура на ръка, а друг - с леки наранявания в областта на двете ръцете.

Задържан за наркотици има и в Ямбол. Там пък е заловен 37-годишен мъж с около 20 килограма марихуана при специализирана полицейска операция. Според експерти пазарната стойност на наркотика е над сто хиляди лева.