Териториалното отделение на прокуратрата в Сандански е задържало интересна извършителка на две съвсем различни престъпления.

При претърсване на дома на Л. Б. в с. Микрево са открити доказателства, че... 

"... от края на септември 2023 г. до началото на октомври 2023 г. в с. Микрево на отделни лица била давана имотна облага. По този начин те били склонявани да упражнят избирателното си право на предстоящите на 29.10.2023г. местни избори в община Струмяни в полза на определени кандидати и на определена политическа партия", пишат от прокуратурата.

Но това не била единствената им находка. В жилището й бил открит канабис с общо тегло 2,69 грама, държан незаконно, допълват от прокуратурата.

Жената е задържана засега с мярка до 72 ч.

Ето и прессъобщенито на прокуратрата в оригинал:

Обвиняема за купуване на гласове и държане на канабис в с. Микрево е задържана за срок до 72 часа

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, привлече към наказателна отговорност Л.Б. за извършени от нея престъпления по чл. 167, ал. 2 и по чл. 354а, ал. 5, вр. ал. 3, т. 1 от НК.

Действията по разследването по досъдебното производство са започнали с претърсване и изземване от жилище в с. Микрево, област Благоевград. Проведени са разпити на свидетели пред съдия.

Понастоящем са събрани доказателства за това, че в периода от края на септември 2023 г. до началото на октомври 2023 г. в с. Микрево на отделни лица била давана имотна облага. По този начин те били склонявани да упражнят избирателното си право на предстоящите на 29.10.2023г. местни избори в община Струмяни в полза на определени кандидати и на определена политическа партия.

Налице е съпричастността на Л.Б. към извършеното престъпно деяние.

Освен това при претърсване на жилището й е било открито вещество – канабис, с общо тегло 2,69 грама, държано незаконно.

С постановление на прокурор Л.Б. е задържана за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.