"МОЛ, Лафка или ЦУМ? Това са образи, които едва ли могат да допринесат за повишаване на доверието към БСП", отсече зам.-шефът на ПГ на "БСП-Лява България" Атанас Мерджанов пред БНТ.

Така той хвърли стрели към червените депутати Кирил Добрев и Мая Манолова, които през седмицата обявиха, че са замислили нов проект МОЛ - "Мислещи, Образовани, Лидери". В мола като в една модерна търговска сграда ще могат да се купуват и продават идеи за развитието на БСП и те ще отворят към младите партията. Идеята била аплодирана на семинара на левицата в Пловдив.

"Подобни екстравагантни идеи е добре да бъдат обсъдени първо в партията, преди да се лансират в медиите. Самата идея за млади и образовани лидери съществуват от много години насам", коментира сухо Мерджанов.

Той подчерта, че изказванията на всеки социалист трябва да се простират в правомощията му и да се спазва устава.

Както е известно ЦУМ е собственост на члена на БСП Георги Гергов, а за "Лафка" се говори, че е притежание на Пеевски.

Зам.-председателят на ПГ на "БСП лява България" заяви още, че тепърва ще се обсъжда дали да бъде прието предложението на АБВ за общи листи с БСП на местните избори. Мерджанов обаче предупреди, че не трябва да се отчете факта, че АБВ участва в дясно управление.

Мерджанов не знаел за подслушване от ДАНС и МВР на протестиращи срещу кабинета "Орешарски". Той не вижда и причини главсека на МВР Светлозар Лазаров да си подава оставката, защото си вършел работата.