Ден след вандалщината над коли на доброволци от Украинския дом във Варна, автомивка предложила да изчисти колите безплатно, разказа председателката на дома Евгения Волкова в социалните мрежи.

Във вторник коли на украински доброволци осъмнаха с надписи "вън" и "Путин" с червена боя. Това бе само един от няколко случая в морската столица тази седмица, съобщи полицията. А през последните две години има немалко случаи на надрани и надраскани коли с украинска регистрация в цялата страна.

"Това е Георги Георгиев, собственик на автомивка "Рикар". На следващия ден след инцидента с украинските автомобили той дойде при нас в Украинския Дом и предложи да премахне всички надписи от колите абсолютно безплатно", написа Волкова във Фейсбук.

Георгиев дори се извинил за своите съграждани, драскали върху колите на украинци.

"А ето и снимка на щастлива Маша с напълно чиста кола и този прекрасен човек!", пише още Волкова. "Въпреки лошото преживяване имаме доказателство че добрите хора са повече и са навсякъде! Ние вече знаем къде да си мием колите."

Мария, чиято кола е надраскана, е фризьорка и също като Георгиев дарява труда си - прави безплатни прически на хората, независимо от мястото им на раждане.