Софийската районна прокуратура е привлякла като обвиняем 23-годишния А. М. за кражба на огнестрелни оръжия. Любопитното е, че той успял да открадне 11 пистолета и 22 пълнителя от инкасовото дружество, в което работел.

Интересно е, че деянието се води "от неустановена дата", т.е. - потърпевшите не са разбрали откога са започнали да изчезват оръжията им, до съвсем конкретното "10,30 ч. на 16.10.2023 г."... Когато очевидно са го хванали.

Досъдебното производство е по члена за кражба "извършена от длъжностно лице, което се е възползувало от служебното си положение".

Младият човек е задържан от прокурор за 72 часа, но ще му искат мярка "задържане под стража", става ясно още от прокуратурата.

Ето и оригиналното съобщение на пресслужбата на СРП:

Софийска районна прокуратура обвини мъж за кражба на огнестрелни оръжия от офис на дружество за инкасо услуги

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 23-годишен мъж за кражба на огнестрелни оръжия.

От неустановена дата до 10,30 ч. на 16.10.2023 г. от каса в служебно помещение на дружество за инкасо услуги в гр. София, обвиняемият А.М. откраднал 11 пистолета и 22 пълнителя. Деянието е извършено в качеството му на длъжностно лице, тъй като А.М. работил за въпросното дружество.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 195, ал.1, т. 6 и т. 10, вр. чл. 194, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 10 години.

С постановление на наблюдаващ прокурор А.М. е задържан за срок до 72 часа.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.