Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов почина по време на тренировка на черен път над село в Шуменско, съобщи говорителят на Областната дирекция (ОД) на МВР Ася Йорданова.

По-рано днес в ОД на МВР в Шумен е приет сигнал за възникнал инцидент на макадам над село Тушовица. На тестова отсечка във високата част над селото автомобилът на 50-годишния Ангелов и навигатора му Георги Гаджев излетял от трасето след удар в бетонно съоръжение. 

42-годишният Гаджев успял да излезе от колата и извади пилота, минути преди да бъде обхваната в пламъци. Двамата са откарани в шуменската болница. 

Пилотът е реанимиран в линейката, но въпреки усилията на медиците е починал в болничното заведение. Навигаторът е прегледан, установена е фрактура на таза му и оставен на лечение. Той е в реанимация, но вече е разговарял с близките си.

Работата по изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава, допълни Йорданова.

Ден по-рано бе съобщено, че Ангелов започва двудневни тестове на макадам с бившия заводски пилот на "Мицубиши" във WRC Кристиан Солберг. Имаше идея да кара в Световния рали шампионат догодина в група WRC2. Целта беше Мирослав Ангелов да подобри представянето си на макадам, тъй като планираше да заложи в бъдеще на такава настилка.

Ангелов посрещна Солберг на летище "София". Той трябваше да реши дали да участва в румънския рали шампионат на макадам.