Автомобил, управляван от 12-годишно момче, е катастрофирал в Търговишко, съобщава БТА. При инцидента са пострадали бабата и дядото на момчето, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. От полицията уточняват, че няма опасност за живота на потърпевшите.

За БТА от полицията съобщават, че по първоначални данни дядото е предоставил автомобила си на момчето

Пътното произшествие е станало в землището на село Кралево, в близост до местен язовир. Детето е шофирало в земеделска обработваема площ, навлязло е в речно корито и колата се е забила в насрещен земен скат.

В резултат на пътнотранспортното произшествие в МБАЛ-Търговище са настанени за лечение двамата пътници - пътувалият на предна дясна седалка 74-годишен мъж и 72-годишна жена, която е стояла на задната седалка. Мъжът е с множество фрактури по шията и гръдния кош и с пневмоторакс. Пострадалата жена е с фрактури на крак и ръка. 

На 12-годишния водач е взета проба за алкохол, която е отрицателна. Причините за възникналия пътен инцидент ще бъдат изяснявани в хода на образуваното по случая досъдебно производство.

Сутринта телевизиите разпространиха кадри как пловдивски автобус се управлява от... малко момченце, седнало в скута на баща си. Голобрадият "водач" се учи на магистрала "Тракия", при това пълен с пътници.