"Манчестър Юнайтед" се докопа до първа победа в Шампионската лига този сезон - 1:0 срещу "Копенхаген" на "Олд Трафорд", а трудният успех бе донесен от низвергнати доскоро играчи. 

Закотвеният до неотдавна на скамейката Хари Магуайър реализира с глава в 72-ата минута гол, който се оказа победен. Защитникът бе титуляр в пореден мач, след като през лятото почти бе продаден.

А в последните секунди на добавеното време вратарят Андре Онана, направил куп грешки от началото на сезона и низвергнат, зрелищно спаси дузпа, отсъдена за нарушение на Скот Мактомини срещу играч на гостите.

В останалото време и двата отбора направиха пропуски. Датският отбор удари греда при 0:0, можеше да поведе и при други ситуации. А "червените дяволи" небрежно пропиляха възможности да затворят мача при 1:0.

Това бе първи мач на "Манчестър Юнайтед" на "Олд Трафорд" откакто почина Боби Чарлтън и вечерта премина в негова памет. Имаше церемония с поднасяне на венец първо на терена, а след това и на мястото на величието в ложата, минута мълчание и т.н.

В мач от същата група "Байерн" се наложи с 3:1 като гост на "Галатасарай", така събра 9 точки, турският гранд е с 4, "Юнайтед" има 3, а "Копенхаген" - 1 т.

Фаворитите взеха своето и в другите групи.

"Арсенал" грабна важни три точки като гост на "Севиля" - 2:1. Мартинели и Габриел Жазус вкараха в 45-ата и 53-тата, а Гудел намали в 58-ата. "Ланс" и ПСВ "Айндховен" направиха 1:1, така "топчиите" са лидери с 6 т., следва френският отбор с 5, а другите два тима са с по 2 т.

"Реал" (Мадрид) си тръгна с 2:1 от Португалия, където успя да надвие "Брага". Минимален успех записа и "Наполи" срещу "Унион" (Берлин) - 1:0. "Белите" са без грешка с 9 т., "Наполи" събра 6, а "Брага" остана с 3.

Според очакванията завършиха и в двубоите в гр. D. "Интер" надви "Залцбург" с 2:1, а "Реал Сосиедад" задълбочи проблемите на "Бенфика" - 1:0. Испанският и италианският отбор вече са с по 7 т., австрийският все още е с 3, а срещу "Бенфика" стои нула.

Тази вечер са мачовете от другите 4 групи.