Окръжна прокуратура-Сливен е задържала до 72 часа Д.Д. - обвинен, че е убил 52-годишния мъж на съдийка от Нова Загора.

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с нож, с който са нанесени удари в тялото на пострадалия. Към настоящия момент Д.Д. има седем предходни осъждания. Те са за престъпления срещу собствеността на гражданите и за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол,допълват от държавното обвинение.

Предстои Окръжна прокуратура-Сливен да иска от съда "задържане под стража".

Според Нова тв човкът е намушкан с нож пред очите на съпругата и дъщеря си. Преди седмица извършителят е трябвало да бъде настанен в психиатрия.

Тази вечер голяма група народ излезе пред районното в Нова Загора, за да иска справедливост. Напрежението на протеста ескалира.Жителите са опитали да нахлуят вътре в сградата на полицейското управление, предаде медията.

Пред Нова тв 23-годишен младеж разцказва, че също е бил нападнат с нож от същия мъж.

"Слизам от таксито и той почва да ми вика отгоре. Аз го питам: Защо ми викаш? Има ли някакъв проблем? Той през това време си извади ножа и вика: Ще заколя! Ще заколя!

Впоследствие ме наръга един път в крака. Аз от шока имам някакви бледи спомени, тръгнах да бягам. И си спомням как съм на земята и той ме пробожда”, разказва Стефан Живков, пострадал.

"Цяла седмица се разказваше безнаказано из града, никой не взимаше отношение, пълна безнаказаност”, посочва и Живко Желязков, баща на нападнатото момче.