Актьорът Матю Пери, който е най-известен с ролята си на Чандлър Бинг в хитовия американски сериал "Приятели", е бил намерен мъртъв в дома си на 54-годишна възраст, съобщават днес американските медии, цитирани от Франс прес.

Според в. "Лос Анджелис Таймс" актьорът е бил намерен мъртъв в джакузито в дома си в Лос Анджелис. Според неназовани източници, цитирани от същия вестник и специализираната медия TMZ, която първа съобщи за смъртта на актьора, на мястото не са открити следи от насилие.

Пери е номиниран за "Еми" заради ролята си в ситкома, който през 2021 г. имаше нов, суперуспешен "реюниън". 

Той е роден в Масачузетс през 1969 г. Израснал е в Отава, Канада, където посещава начално училище с Джъстин Трюдо, който стана министър-председател на Канада.

Мести се да живее в Лос Анджелис като тийнейджър. Има роли в шоута и сериали, но най-голяма известност му носи ролята на Чандлър в „Приятели“.

Повече от 20 години актьорът се бори със зависимост от алкохол и болкоуспокояващи лекарства. 

Миналата година в автобиографията си „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“ звездата описа с болезнена откровеност своите пристрастявания и преживяванията си на снимачната площадка на „Приятели“. Актьорът разказа подробно за алкохолната си зависимост по време на снимките на хитовия сериал, както и как тя за малко не му е коствала живота на 49-годишна възраст.

Бившата звезда от „Приятели“ публикува тогава в социалните мрежи снимка на корицата на книгата и коментира: 

„Толкова много се изписа за мен в миналото. Мислех, че е време хората да ме чуят. Върховете бяха високи, паденията бяха ниски.“

"Това, което ме изненадва най-много, е моята издръжливост. Начинът, по който мога да се възстановя след всички тези мъчения и ужаси. Исках да разкажа историята, въпреки че е малко страшно да разкажеш всичките си тайни в книга, но не пропуснах нищо. Всичко е там", каза още той при представянето на книгата си в интервю за сп. "Пийпъл". 

Той пише с благодарност за 10-те сезона на "Приятели", в които с колегите си работят заедно, а в момента, в който са на върха на славата, са печелили по 1 млн. долара на епизод.

Ситкомът се излъчва между 1994 и 2004 г. и все още е един от най-успешните сериали в историята. През май 2021 г. всички шестима актьори от състава на "Приятели" се събраха за специална среща.