По-подредена, по-социална, по-добре управлявана София. За това обявиха, че гласуват днес основните (според социологическите проучвания) кандидати за кмет на столицата.

Първа, още преди 8 ч. сутринта, гласува кандидатката на местната коалиция "БСП за България" Ваня Григорова.

"Гласувах за София, в която всеки един гражданин може и трябва да бъде чут", заяви Григорова. Тя допълни, че "хората не са статисти, а са участници и трябва да покажат какво искат". По думите ѝ София трябва да бъде по-светъл град, освободен от властта на парите, където всеки се чувства у дома си, град без елитни и неелитни училища, без частни улици и без заградени общински такива.

"Гласувах за една по-добра, по-уредена, по-добре управлявана София", заяви след като гласува и Васил Терзиев, кандидатът за кмет на местната коалиция коалиция "Продължаваме Промяната-Демократична България", "Спаси София", "Екипът на София". 

Поправителен няма, този един глас се натрупва и има отношение към качеството на живот на всеки от нас, посочи Терзиев. Дали е хартия, пергамент или на камък, отговорността е у нас. Със сигурност е проблем, че махнаха машите в последния момент, но това не променя отговорността на всеки един от нас да гласува, смята Терзиев.

"Гласувах за по-сигурна, по-чиста и по-подредена София. Време е София да бъде още по-добре управлявана" - заяви кандидатът на ГЕРБ Антон Хекимян.

Хекимян коментира, че откакто има машини, всеки път е гласувал с тях. "Щях да го направя и сега, ако не бяхме загубили доверието в този процес.", допълни. И посочи, че още миналия петък е призовал за гласуване с хартия.

"Надявам се вотът днес да бъде честен. Гласувам за по-справедлива София, морално и прозрачно управление в следващите 4 години", заяви и кандидатът на "Възраждане" Деян Николов пред журналисти. - "Сега с хартиената бюлетина при всички положения ще бъде малко по-трудно, ще има невалидни бюлетини, но се надяваме всичко да мине успешно", допълни Николов. 

"Гласувах за чиста и зелена София, за уютна градска среда. Това е и моето послание към софиянци" - каза и кандидатът на местната коалиция КОД Вили Лилков.

"За съжаление всички тези, които управляват изборния процес, допуснаха голям театър. Те дължат обяснение на гражданите. Надявам се да не се отрази на честността на вота" - коментира и той събитията от последните няколко дни, довели до забрана за гласуване с машина.

"Гласувах, за да може градът да продължи да се развива. Гласувах с преференция за общински съвет, както и за кмет на общината и на района", заяви след гласуването водачът на листата на ГЕРБ Георги Георгиев. 

"Днес, на тези избори, корупцията в София навършва 18 години - навършва пълнолетие - и от нас зависи дали ще гласуваме така, че тя да продължи или най-сетне ще отворим нова страница в историята на София" - коментира и водачът на листата на ПП-ДБ, "Спаси София" - Борис Бонев.