След няколкодневно мълчание лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов все пак написа, че той ще гласува за кандидатката на левицата Ваня Григорова. Или по-скоро ще гласува против "Продължаваме промяната". Другите можело по съвест.

Още в понеделник Корнелия Нинова обяви от негово име, че ИТН ще подкрепи Григорова, но след това липсваше официална реакция от партията с най-малка парламентарна група.

Сега в обичайния си начин за общуване Трифонов пусна съобщение във Фейсбук, с което надълго се похвали с добрия, според него, резултат на партията си на първия тур на местните избори. Резултатите щели да стават още по-добри, даде той поредно обещание. 

"Конкретно в София моят избор за кмет се казва Ваня Григорова. След като ПП има голямо представителство в общинския съвет, кметът, за нищо на света, не трябва да е пак от ПП - за да има взаимен контрол", обяви той.

И още от политическата аргументация на Трифонов - от ПП били лъжци.

"Мога да ви кажа какво мисля аз. Не подкрепям и никога няма да подкрепям сегашното ръководство на "Продължаваме промяната". И ще ви кажа защо. Защото са безсрамни лъжци. Защото се мислят за повече от останалите. Мислят се за специални и богоизбрани. Мислят си, че всичко им е позволено. А всички нас, останалите, ни мислят за втора категория хора", добави лидерът на ИТН в лишено от политически комплекси обяснение.

Ето и цялата публикация:

Противно на очакванията на някои политически партии, резултатите на "Има такъв народ" от местните избори са логично добри. И логично ще стават още по-добри.

Използвам случая да благодаря на всички гласували, на всички гласували за "Има такъв народ" и на всички участници от структурите на "Има такъв народ".

Благодаря ви за вашата гражданска позиция, за вашата смелост, достойнство и отговорност. Благодаря ви, за мен е чест!

Това, което ни очаква, е поредица от битки за установяване на нормален и достоен живот в нашата прекрасна родина. И ние ще ги проведем, защото това може да е път изпълнен с трудности, но целта оправдава средствата.

Следва балотаж в неделя.

Уважаеми съграждани, които сте гласували за "Има такъв народ", вярвам и съм убеден, че вие имате достатъчно самосъзнание и чувство за отговорност, за да знаете за кого да гласувате. Това е ваше гражданско право.

Мога да ви кажа какво мисля аз. Не подкрепям и никога няма да подкрепям сегашното ръководство на "Продължаваме промяната". И ще ви кажа защо. Защото са безсрамни лъжци. Защото се мислят за повече от останалите. Мислят се за специални и богоизбрани. Мислят си, че всичко им е позволено. А всички нас, останалите, ни мислят за втора категория хора. Те безусловно са се самозабравили. Те неслучайно бяха наречени шарлатани и както казах, когато ги свалих от власт предния път - те за нищо на света не трябва да се докосват до власт!

Така мисля аз. Конкретно в София моят избор за кмет се казва Ваня Григорова. След като ПП има голямо представителство в общинския съвет, кметът, за нищо на света, не трябва да е пак от ПП - за да има взаимен контрол.

България това сте вие.

Всеки град, всеки малък град, всяко село, всяко селце - това сте вие.

И аз вярвам, че мъдростта ще победи.