"Не знам дали Крим е руски. Може ли да не отговарям дали Путин е агресор? Украинското знаме няма да стои на сградата на Столичната община. По време на местни избори ще си говорим за Путин и кемтрейлс, сериозно ли".

Това каза пред Нова ТВ кандидатът за кмет на левицата Ваня Григорова, която ще се явява в неделя на балотаж срещу Васил Терзиев ("Продължаваме промяната - Демократича България".

Григорова упорито отказваше да отговори на въпроса чий е Крим, макар той няколко пъти да й беше задаван. Мотивът за въпроса бе, че зад нея стоят партии, които са откровено русофилски и това създава съмнения и притеснения.

"Не знам Крим руски ли е, не е ли руски. Това, което виждаме е една война, която продължава две години.

Може ли да не отговарям за Путин? Аз съм кандидат за кмет на столицата.

На българските институции трябва да се вее националното знаме и европейското, защото сме част от ЕС".

Това каза Григорова. Тя се обяви против влизането на България в еврозоната в момента и заяви, че има икономически аргументи за това.

Ето как протече диалогът между нея и водещите:

- Влезте в отговор на тези въпроси.

- Нека да стигна до там.

- И вие сте видели колажите, на които зад гърба ви са Първанов, Румен Петков, Николай Малинов, който има орден от Путин и е разследван за шпионаж. Неведнъж сме чували евроскептични тези от ваша страна.

- Досега обяснявах, че нямам конфликт с основната формация в местната коалиция. Сега трябва да обяснявам, че по-малките коалиционни партньори нямат власт върху мен.

- Дайте вашия отговор на въпроса чии е Крим, на въпроса Путин агресор ли е, има ли място украинското знаме на фасадата на общината.

- Предпочитам да отговаря дали искам проевропейска политика. Аз искам комуналните услуги да се управляват от общината и това е нормална европейска практика.

- Ако не отговорите за Крим и за Путинм оставяте голяма ниша за интерпететации.

- В крайна сметка ние сме в местни избори. Редно е да отговаряме за местни избори.

- Добре. Крим Руски ли е?

- Не знам Крим руски ли е или не е руски. Това, което виждам е една война, която продължава две години

- Путин агресор ли е?

- Може ли да не отговарям за Путин, аз съм кандидат за кмет на столицата.

- Вие сте политик от национален калибър и това не е комплимент. Отговорността да се отговори на този въпрос е голяма.

- Украинското знаме няма да стои на столичната община, ако това е основен впрос. На българските институции трябва да се вее националното знаме и европейското такова, защото сме част от ЕС.