Силни ураганни ветрове спряха влаковото движение в Англия и Франция и са причина за затварянето на летището в Хановер, Германия. Една жена в Германия загина, след като вятърът събори дърво върху нея. Паднали дървета причинаха десетки инциденти.

Пътищата в област Хановер бяха затворени за кратко поради паднали дървета. За Северна Германия бе издадено предупреждение за буря за части от крайбрежието на Северно море и предупреждение за силен вятър за части от крайбрежието на Балтийско море. Възможни са пориви със скорост до 90 километра в час. В Северно море предупреждението важи по-специално за Източна Фризия и Хелголанд. Бързият ферибот "WattnExpress" до Шпикероог ще остане в пристанището и днес, съобщават от корабната и курортната администрация на острова. До момента корабните компании не са обявили други промени в разписанието.

Метеоролозите очакват днес предимно силни ветрове в Балтийско море. По-силни пориви на вятъра се очакват от Фленсбург до Фехмарн и на Рюген. Метеоролозите очакват също така гъста облачност и дъждове. Към уикенда вятърът по германското крайбрежие ще намалее, но ще остане бурно и дъждовно.

Във Франция ураганът, който носи името "Киаран", предизвика масови прекъсвания на електрозахранването в сряда вечер и четвъртък. По данни на енергийната компания Enedis около 1,2 млн. души са били откъснати от мрежата. Метеоролозите са регистрирали скорост на вятъра от почти 200 километра в час. На хората в цялата страна беше наредено да си останат по домовете, а в някои части на страната бяха преустановени влаковите превози. В Обединеното кралство метеоролозите предупредиха за летящи отломки, покрити покриви и падащи дървета.