Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в петък следобед реши да излезе с призив да се гласува за кандидата на ПП-ДБ, "Спаси София" за кмет на столицата Васил Терзиев.

Обръщението си той насочи към "всички десни избиратели и хора с демократични ценности, каквито има и в СДС (Съюз на демократичните сили), "Синя София" и в ГЕРБ (Граждани за европейско развитие на България)".

"Хора, може да не харесвате ПП-ДБ, може да не харесвате мен, може да не харесвате правителството. Но, десни хора, не може да си позволим комунист с фразеология и мислене от 1973 г. да оглавява София през 2023 г.", написа Петков в профила си във Фейсбук.

"Изборът днес е не просто кои сме ние като столичани, а коя и каква е България днес!", продължава той.

След което изброява част от лидерите на формации, които подкрепят кандидатката на БСП Ваня Григорова - "Румен Петков, Волен Сидеров, Георги Първанов, Николай Малинов, не само от групата около Кирил Добрев в БСП, но и от Българската комунистическа партия".

Посочва още позиции на Григорова:

"- В свое интервю хвали еднопартийната система

- Не може да каже дори „Путин е агресор“ - хора, това е шокиращо за кмет на нашата столица!

- Вярва, че капитализмът е корупция и отрича корупцията при социализма.

- Иска максимално одържавяване на всичко – само погледнете днес столичната "Топлофикация", която винаги е била общинска."

И прави сравнение с Терзиев: 

"Васко е десен човек, успешен, защитил е бранд и компания на световните пазари, дарява средства за младите българи, управлявал е компания с 2000 човека и иска да развие София като модерен европейски град".

Споменава и щекотливата тема с произхода на Терзиев.

"С пълното разбиране и съпричастност към хората и семействата, пострадали от репресивните служби на комунистическата държава, не искам да вярвам, че днес някои от вас се обявяват за наследствена лустрация.

Хей, десни хора, събудете се! През 1989 г. Васил е бил на 11 години."