След 18 часа полицията в Хамбург успя да освободи 4-годишно момиченце, пленено от собстевния си баща. Салман Е. на 35 години се предаде и бе арестуван, а дъщеря му Аслихан е освободена и предадена на медицински екип.

Около 19,20 ч. в събота Салман Е. успяр да влезе с измама в апартамента на бившата си съпруга Севда Е. (38 г.). Според медиите той е използвал обява за продажба в интернет, която 38-годишната жена е пуснала, за да осъществи контакт с нея. Използвайки фалшив имейл, той се уговорил да се срещне с нищо неподозиращата си бивша съпруга и отвлякъл дъщеря им.

Салман Е. се качил с детето в черно ауди и потеглил къл летището в Хамбург. Там е забелязан за първи път от служителите по сигурността в 20,21 ч.

35-годишният мъж преодолял оградата за сигурност и паркирал аудито, от което свалил регистрационните номера, точно до напълно зает пътнически самолет на Turkish Airlines.

Заложникът поискал да може да отлети за Турция с дъщеря си. Очевидно за да подчертае искането си, той запалил няколко пожара в района на летището, хвърлил и две горящи бутилки от колата, "нещо като коктейл Молотов", каза Томас Герберт, говорител на федералната полиция. Той също така стрелял няколко пъти във въздуха.

Летището бе отцепено, а повече от 3200 пътници бяха евакуирани. Все още не е ясно кога ще бъдат възобновени полетите.