Лирсват няколко страници от прословутия тефтер (по-скоро тефтери) на вече бившия председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов. Това твърди неговата адвокатка Ирен Савова пред Нова тв. 

"Никъде обаче не е отразено, че тефтерчето е с липсващи страници", каза тя.

Според нея в този вид документът бил показан на пресконференцията на прокуратурата и там тя чула интерпретации, които я ужасили.

"Този тефтер не е един текст, не трябва така да се приема", намеси се Златанов. В края на декември 2014 г. вторинстанционен състав на Софийския апелативен съд потвърди присъдата му от 3 години и половина. Златанов бе признат за виновен за това, че не е изпълнил служебните си задължения с цел да набави за другиго облага и да причини другиму вреда, като  от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за същата комисия. Очаква се да се произнесе ВКС след обжалването.

Според Златанов инициалите Б.Б. се появявали само един път в тефтерчето.

80 на сто от материалите, които получавали в комисията, били "клюки и пасквили". За Златанов било много трудно да отсее истинските сигнали, каза още той. Комисията била един от многото органи, които съществували в държавата.

Златанов отрече връзка с Делян Пеевски.

"Не съм говорил никога с Делян Пеевски. Не съм имал никакви отношения с него", твърди той без да даде обяснение как инициалите на депутата от ДПС са се оказали в тефтерчето му.

Той не бил съгласувал нищо с Пеевски, някой внушавал, че трябвало да се съгласува с него, впусна се в защита той.

По въпроса за Д.П. и 10 (в този вариант инициалите се появиха в копията, разпространявани от прокуратурата) другият адвокат на Златанов Красимир Манов каза:

"Д.П. е 10 само в шоуто на прокуратурата".

Според Златанов той бил осъден едва ли не защото е отказал да стане защитен свидетел на прокуратурата. 

"Искам да приключи целия този скандал. Петьо Петров (от няколко дни бившият шеф на столичното следствие- б.р.) ми предложи да стана защитен свидетел, за да избегна това да бъда задържан и после да излежавам тази присъда. За наказание, че съм отказал да стана защитен свидетел, бях осъден", твърди Златанов.

Той отново повтори, че за последно е виждал записките си на 9 юни 2013 г. и даде да се разбере, че вече трудно ще ги разпознае.

Златанов се притеснявал за сигурността си, но ходел сам, без охрана, като нормален човек.

"Защо трябва да се крия?", попита той патетично.