Наско Сираков излезе с остра позиция срещу бившия член на Надзорния съвет на "Левски" Петър Ганев по повод изявление на икономиста след вчерашното Общо събрание на акционерите. 

Тя е публикувана на сайта на клуба и във Фейсбук.

Ганев беше отстранен през пролетта, когато същото беше направено с изпълнителния директор Ивайло Ивков, а треньорът Станимир Стоилов подаде оставка. Популярният икономист беше в управлението като представител на Тръст "Синя България", а още от месеци преди да бъде изгонен ръководството на "Левски" влезе в противоречия с не малка част от организираните си привърженици.

Ганев заяви, че "Левски" е в "будна кома" и ако бъде управляван по начина от последните месеци, няма да излезе скоро от нея. Той отписа отбора от битката за титлата. Добави, че не е съгласен с констатацията, че Даниел Боримиров се справя добре като изпълнителен директор, поради което е получил поста за постоянно.

Според Петър Ганев оценка за всичко случващо се в "Левски" е намаляващата публика на "Герена" и .н. и т.н.

Наско Сираков отговаря на всичко това със свой прочит на положението в клуба - за Боримиров, дълга към НАП, състоянието на отбора, публиката на стадиона... Мажоритарният собственик отново напада и Ивков, определяйки назначаването му като най-голямата си лична грешка, откакто е поел управлението на родния си тим.

Вижте цялата позиция на Наско Сираков - без редакторска намеса:

"Левскари,

След Общото събрание на акционерите, един бивш член на Надзорния съвет се опита за пореден път да всее смут в „синята“ общност с изявленията си. В името на истината съм длъжен да отговоря на казаното от него.

Петър Ганев обяви, че „ПФК Левски“ е в будна кома. Господин Ганев, не мисля, че „ПФК Левски“ е в будна кома, а Вие. Фактът, че 7 месеца сте извън Надзорния съвет, вероятно е причината за появата на бели петна в паметта Ви. И вероятно сте забравил как изглеждаше класирането по това време миналата година – тотално загубени шансове за титлата – 12 точки от първото място в класирането и няколко дни по-късно отпадане от турнира за Купата на България.

Относно коментара Ви, че Даниел Боримиров не става за изпълнителен директор, съм изключително радостен, че това не зависи от Вас, а моето мнение се различава значително от Вашето. Откакто г-н Боримиров е изпълнителен директор са внесени около 5 млн. лв. по сметките на НАП, от които 2.5 млн. по главницата на дълга към държавата.

Само напомням, че при Вашия любим изпълнителен директор г-н Ивков (чието назначение е най-голямата ми лична грешка в управлението на клуба), който защитавахте и продължавате да защитавате в телевизионните студия, за година и половина бяха натрупани безпрецедентните над 4.5 млн. лева дългове към НАП.

Между другото, докато Вие, г-н Ганев бяхте в Надзорния съвет на „ПФК Левски“, гласувахте толкова пъти „въздържал се“, по всякакви важни за клуба въпроси, че ако бяхме Ви плащали за това, можехте сам да платите дълга на клуба към НАП.

Относно цените на футболистите на „Левски“, ще Ви отговоря само, че съм много щастлив, че не ги определяте Вие.

Относно твърденията Ви, че клубът и феновете са разделени, искам само да Ви напомня пълния стадион с „Айтрахт“. Тогава дори от ръководството на немския клуб бяха изумени от подкрепата и ни поздравиха. Напомням Ви, че „Левски“ игра плейофен кръг за влизане в групи на европейски турнир за пръв път от над 10 години, а пълен стадион „Васил Левски“ само със „сини“ фенове не бяхме виждали от 15. Пълните трибуни на „Герена“ в другите евромачове също доказват колко несъстоятелни са твърденията Ви.

Въпреки Вас и управлението на хора като Вас в миналото, „Левски“ върви в правилната посока. Показват го изнесените от ръководството цифри и цялостното представяне на отбора. Ваш, Наско Сираков"

Тръст "Синя България": Истинският враг е некомпетентността и зависимостите

По-късно Тръст "Синя България" разпространи изявление, в което на свой ред "настъпи" Наско Сираков. Там се изреждат грехове на мажоритарния собственик - според тръста.

Вижте позицията в линка: