Ферарио Спасов - един от най-популярните футболни трeньори в Бългрия, загина в автомобилна катастрофа на 11 ноември следобед на главния път София - Варна, в района на село Шереметя, съобщиха за БТА от Зоналния съвет на БФС във Велико Търново.

Спасов, към момента на трагедията старши треньор на "Дунав" (Лом) от Северозападната Трета лига, се е прибирал към дома си в Ловеч след мач на неговия тим в Горна Оряховица. 

Първоначалната информация беше, че са се ударили два леки автомобила. На място е издъхнал Спасов, а други двама души - които са били в спортен "Мерцедес", са пострадали. "Мерцедес"-ът се е движел с много висока скорост, навлязъл в е насрещното платно и е предизвикал инцидента, пише БТА.

На този етап няма повече подробности.

Ферарио Спасов е роден на 21 февруари 1962 г. Голямо име на футбола в Ловеч - и като футболист, но най-вече като треньор. Като играч на местния "Осъм" има повече от 350 мача, а за кратко се подвизава и в "Спартак" (Плевен).

Начело на "Литекс" (Ловеч) е шампион през 1999 г., също и като помощник на Димитър Димитров-Херо сезон по-рано. Носител е на Купата на България през 2001 г. В  кариерата си е бил треньор също на ЦСКА, "Ботев" (Пловдив), "Берое", юношеския национален отбор на България, "Спартак" (Варна), "Монтана" и още много клубове. 

Друга трагедия на пътя, при която смъртта си намери спортен човек, се случи на пътя Ловеч - Плевен. При нея издъхна Стефка Великова - президент и треньора на волейболния отбор "Олимпиец" (Плевен).

Клуб Z изказва съболезнования на близките и приятелите на Стефка Велкова и Ферарио Спасов. Светъл им път...