Наблюдаващият прокурор Йордан Кожухаров не е отнел книжката на Начо Пантелеев и не е наложил административна мярка забрана за напускане на страната.

Това съобщи Нова тв. Както е известно, обвинителят вероятно днес ще се яви пред и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов да дава обяснения за решенията си (докато все още прокуратуратга е централизирана, преди да се осъществят конституционните промени, б.р. на Клуб Z).

По информация на бТВ се очаква Кожухаров да бъде отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор.

По-късно БНР съобщи, че по разпореждане на Сарафов делото за смъртта на Спасов ще бъде иззето от Окръжна прокуратура - Велико Търново и ще бъде изпратено на ловешката.

Начо, който е от ромските барони от Лясковец, бе пуснат още от прокурора с най-леката мярка "подписка", без въобще да се застава пред съд, което предизвика бурни реакции на възмущение.

Мъжът обаче е изтрил всичките си профили в социалките, на които също демонстрираше безумно шофиране с 296 км/ч и снимки с луксозни коли.

Също според Нова тв тази нощ се е провела акция в Лясковец. Полицията е влязла в дома на обвинения за трагедията - 24-годишния Пантелеев. Според медии МВР се е самосезирало по негови снимки с оръжия. Оръжие при претърсването обаче не било намерено.

Както от прокуратурата вече съобщиха, обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост:

"След проведени интензивни следствени действия и преценка на събраните до момента доказателства по случая като обвиняем за извършено престъпление по чл. 343 от НК (причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата) е привлечен 24-годишният Н. П. от гр. Лясковец.

Обвинението на този етап е за изгубен контрол над управлявания автомобил при мокра настилка. След произшествието водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като резултатът е отрицателен", написаха вчера от държавното обвинение.