Израелската армия днес обяви, че е превзела сградите на парламента и правителството на "Хамас" в град Газа, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

След организираната от "Хамас" касапница на 7 октомври, при която в Израел загинаха 1400 души, израелската армия непрестанно бомбардира ивицата Газа и сега танковете ѝ затягат контрола над град Газа, особено край болниците, използвани според Израел като логистични и военни бази от "Хамас".

Израелската армия твърди, че е поела контрола над "парламента на "Хамас", централите на правителството, полицейското управление на "Хамас" и инженерния факултет, който е бил използван за производство и разработване на оръжия".

Още вчера се появиха снимки в социалните мрежи, на които израелски войници развяват синьо-бялото знаме на Израел на трибуната на парламента, както и войници, позиращи пред стена, на която има лого с надпис "Щаб на военната полиция".

През вчерашния ден израелските сили са атакували 200 цели в ивицата Газа. Те са включвали конкретни членове на терористичната организация, оръжейни складове, ракетни установки и командни центрове, обявиха днес израелските въоръжени сили.

Междувременно палестински екстремисти от Газа днес отново изстреляха ракети по Южен Израел. Според израелската армията сирените за въздушна тревога са се задействали в градове близо до границата с палестинския анклав. Засега няма данни за жертви.