Русия се опитва да предизвика война на Балканите.

Това обяви украинският президент Володимир Зеленски по време на брифинг пред журналисти от Африка.

"Обърнете внимание на Балканите. Повярвайте ми, разполагаме с информация. Русия има дълъг план. Близкия изток, второто отвличане на внимание ще бъдат Балканите. В крайна сметка, ако партньорите не направят нещо сега, тогава и там отново ще има взрив и отново - това няма да е нова история. Отношенията им са в криза от дълго време. Следователно Русия ще инвестира днес в това една балканска страна да се сбие с друга".

Дейвид Камерън - на първа визита в Киев

Зеленски съобщи, че новият външен министър на Великобритания Дейвид Камерън е пристигнал в Киев за първото си задгранично работно посещение, след като зае длъжността, съобщиха агенциите.

Камерън, който беше назначен за външен министър в понеделник, заяви във видео, публикувано от канцеларията на Зеленски, че иска да подчертае подкрепата на Лондон за Украйна.

Украинският президент каза, че е благодарен за жеста на британския дипломат, който се засвидетелства в условията на конфликта в Близкия изток.

"Светът не е толкова концентриран върху ситуацията на бойното поле в Украйна и това раздвояване на вниманието наистина не помага", заяви той.