Асена Сербезова представя книгата си „Четвърт приказки за Клара и Кристо“ на 14 декември в книжарница „Гринуич“, съобщават организаторите.

Изданието засяга теми като любовта, приемането, отглеждането на деца, израстването и стремежите, както и смисълът, който хората придаваме на живота. В него са включени общо 25 истории.

„Това е книга за това как трябва да бъдем честни към нуждите си, към очакванията, които имат другите към нас, за това колко е важна ролята на словото, но още по-важна е силата на постъпките ни. Книга за това как всяка лъжа и заблуда ни отдалечават от същността ни и как трябва ежедневно да се борим с най-силния ни враг по пътя на щастието – егото“, разказват организаторите на представянето.

Асена Сербезова е български фармацевт и политик. Има над 20 години опит в лекарствения сектор, заемайки различни позиции в представителства на производители на лекарства, дистрибутори и договорни изследователски организации за клинични изпитвания. Между юли 2014 г. и август 2018 г. е изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата към Министерството на здравеопазването. Била е член на управителния борд на Европейската агенция по лекарствата и член на Комисията за оценка на здравните технологии. От февруари 2020 г. до декември 2021 г. е председател на управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз. От декември 2021 г. до август 2022 г. е министър на здравеопазването в правителството на Кирил Петков.