"Зад анти-ДПС реториката се крият истинските проблеми на управлението. Използват ни за параван, за да скрият реалните проблеми. Няма да стане". Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в Разград след изнесено заседание на централното оперативно бюро на партията.

Местан отказа да даде оценка на стоте дни на правителството в цифрови показатели. Той нарече настоящата власт "управление на политическите чистки и нездрави популистки компромиси между идейно несъвместими политически сили. Властовата формула на управление е дълбоко неприемлива за нас", каза още Местан.

Лидерът на ДПС прогнозира дългова спирала за България. Той припомни, че в управленската програма на правителството относно финансовото състояние на страната е записано, че няма да се нарушат изискванията на договора от Маастрихт. Според икономистите на ДПС това дава възможност да се натрупат милиарди дългове, тъй като в момента дълговете на България са 27% от БВП, а според международния документ могат да са до 60%.

Местан изтъкна, че темата „Възродителен процес" трябва да бъде затворена чрез политика на преодоляване на последствията, а това може да стане с поредица законодателни актове.