Поне двама бяха убити, а шестима бяха ранени при среднощен руски обстрел в източната част на Донецка и Харковска област на Украйна, съобщи "Униан".

Ракети са поразили болница в донецкия град Селидово и каменовъглена мина, добави вътрешният министър Игор Клименко.

"Две сгради на болницата са повредени, шестима цивилни са ранени. Възможно е да има жертви под развалините, операциите по издирване продължават", изтъкна той.

Един от загиналите е бил убит при атаката срещу каменовъглената мина.

"Повредени са четири сгради, 19 автомобила и електропровод. 39 миньори бяха блокирани под земята. Към момента всички миньори са извадени на повърхността", каза Клименко.

Губернаторът на Харковска област Олег Синехубов съобщи за един убит по време на нападението в региона.

Германският министър на отбраната - на изненадващо посещение в Украйна

Германският министър на отбраната на Германия пристигна на изненадващо посещение в Украйна.

Вероятно Борис Писториус иска да увери украинските власти, че подкрепата на Германия ще продължи. Германският министър на отбраната ще разговаря с украинския си колега, както и с президента Володимир Зеленски. Това е второто му посещение в столицата, откакто зае поста си в началото на годината.

Тази визита идва след нарастване на руските въздушни атаки срещу Украйна и докато Киев се подготвя за очаквано увеличаване на ударите по критичната инфраструктура на страната през предстоящите зимни месеци.

Берлин е вторият най-голям доставчик на военна помощ за Киев след САЩ. Канцлерът Олаф Шолц обеща миналия месец, че "ще подкрепяме Украйна толкова дълго, колкото е необходимо".