Цената на украинското контранастъпление, казва Радев, е около 100 000 жертви само от украинска страна. Не цената на нападението, нея удобно избягва да я коментира.

Ние сега, според него, гледаме резултатите от украинското контранастъпление. Ама естествено, че всичкият погром в Украйна ще да е грешка на украинците, как иначе?! Тя, Русия едва ли не най-мирно си настъпваше, а тия свирепи украинци да вземат да се хвърлят в контранастъпление и да прецакат цялата работа.  

А забелязвате ли, че в устата на Радев "контранастъпление" звучи като мръсна дума. Все едно нещо неприлично са направили украинците и въобще - може ли такова нещо: ти ги биеш, те отвръщат?!

Когато Русия напада, контранастъплението, г-н Радев, е по същество отбрана. Няма демократична, правова държава, в която да виним нападнатия, задето се отбранява. На едни хора в Украйна руската армия им превзе страната, превзе им родния дом. Тяхната реакция не е "грешка"и не е "контранастъпление", те просто си искат дома обратно и имат пълното основание за това. Какво основание имате Вие да се упражнявате за пореден път с кремълски опорки върху украинската доблест и смелост - това вече не знам.

Позицията е изразена във фейсбук профила на Ивайло Мирчев, заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.