Конфликтът между лидера на "България без цензура" Николай Бареков и бизнесмена Христо Ковачки започна да придобива все по-мрачни измерения.

Изпратих писма до главния прокурор Сотир Цацаров и до премиера Бойко Борисов, че се подготвя физическото ми ликвидиране, съобщи лидерът на "България без цензура" Николай Бареков пред OFFNews. Заплахата за убийството е постъпила в офиса на партията му "България без цензура" и евродепутатът е взел мерки - от 3 месеца не се е прибирал в България.

"Това е единственото, което мога да направя. Явно държавата не може да осигури безопасността ми. Нямам друг избор освен да не се прибирам в България", казва новият политик и продължава:

"Макар в сигнала да няма име, аз смятам, че единственият човек, който има интерес от смъртта ми е Христо Ковачки."

Междувременно интернет медии разпространиха копия на писма до прокуратурата, в които спътницата в живота на Бареков - Мария Календерска, иска държавата да осигури охрана на новия политик.

Миналата седмица Мария Календерска отправи пред Нова тв обвинения, че Христо Ковачки "купува хората на ББЦ и не крие това", обяснявайки факта, че все повече депутати се отлюспват от неговата партия.

Самият Бареков обяви, че ще сезира Европейския парламент за екологичния замърсител ТЕЦ "Бобов дол", който е свързван с Христо Ковачки. Партията ЛИДЕР, която се ръководи от свързвани с бизнесмена хора, беше част от Барековата коалиция "България без цензура" в последните парламентарни избори.