Вицепрезидентът на "Сбербанк", най-голямата руска банка, почина от инфаркт, съобщиха от пресслужбата на банката, предаде РБК.

В изявлението на банката се отбелязва, че 42-годишният Николай Васев е работил в "Сбербанк" повече от 12 години. Позицията вицепрезидент заема от 2020 г.

"Николай беше страстен професионалист в своята област, мил, весел и симпатичен човек, душата на своя екип, надежден приятел на много колеги и бизнес партньори. Ръководството и колегите на банката скърбят за преждевременната кончина и изказват дълбоки съболезнования на семейството и близките на Николай Васев", се казва в съобщението. "Благодаря на Николай за неговите силни резултати и принос към развитието на жилищната екосистема на "Сбербанк".

Това е вторият смъртен случай на вицепрезидент на голяма руска банка през последните 5 месеца.

В края на юни 28-годишната Кристина Байкова, вицепрезидент на руската "Локо-Банка", загинала след мистериозно падане от прозореца на апартамента си на 11-ия етаж в Москва.

За предполагаемия инцидент се разбра седмица по-късно, като това е поредният случай на смърт на висш руски служител при странни обстоятелства.