Пореден случай на агресия на пътя в София. По думите на Николета Ваклинова в събота вечер е била нападната от непознат мъж, докато била в автомобила си. Това е станало на бул. "Акад. Ив. Гешов".

В резултат - с юмрук било счупено страничното огледало и стъклото на шофьорската врата. Ваклинова е с наранявания по лицето и ръцете, предава Нова тв.

По думите ѝ до случката се е стигнало след засичане по невнимание от нейна страна.

Ваклинова пътувала от бул. „България” в посока Медицинска академия. В един момент другият автомобил започва нарочно да я засича, докато я принудил да спре.

„Човекът слезе от колата и тръгна агресивно към мен, заплашвайки, че ще ме убие. В този момент осъзнах, че вероятно не съм го видяла заради метеорологичните условия и съм го засякла.

Свалих си малко стъклото, започнах да му се извинявам, но той ми счупи прозореца и страничното огледало. Стъклата се пръснаха, нарязаха ми ръцете и лицето. Той се качи на колата и си тръгна. Много се уплаших”, разказа Ваклинова.

Тя се обадила на телефон 112. На място дошла и линейка, която промила раните на жената. Тя е дала показания.

От полицията казват пред медията, че мъжът е задържан още на следващия ден за 24 часа, след което мярката е удължена на 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Материалите ще бъдат изпратени на прокуратурата.

Съпругът на Николета – Николай Ваклинов, който е капитан на националния отбор по баскетбол на колички, е възмутен, че никой не е спрял да помогне на съпругата му.

По-късно от прокуратурата разпространиха и официално съобщение:

Софийска районна прокуратура обвини и задържа до 72 часа мъж, заканил се с убийство на жена и счупил стъклото на автомобила й

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 48-годишен мъж, заканил се с убийство на жена и счупил стъклото на автомобила й.

На 25.11.2023 г. около 18,30 часа на бул. „Акад. Иван Ев. Гешов” в град София обвиняемият И.Ш. се заканил с убийство на Н.В. Казал й: „ще ми избиеш семейството, ти нормална ли си, ще те убия”, след което нанесъл удари с ръце и счупил предното ляво стъкло на лявата врата и предното ляво странично огледало на лек автомобил, марка „Дачия“, в който се намирала Н.В.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление  по чл. 144, ал. 3, т. 1 вр. ал. 1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 6 години.

И.Ш. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. 

Разследването по случая продължава.