Плоскости са паднали от тавана на подлеза на булевардите „България“ и „Тодор Каблешков“. Това съобщава БНР след 17 ч, цитирайки Столична община.

Специално се подчертава, че подлезът се стопанисва от Район „Триадица“. От Столична община дори са дали предписания - мястото, където са паднали елементите от окачения таван, да се обезопаси.

Случката е пълен абсурт - сутринта по повода писа и Клуб Z. Тогава пък от район "Триадица" се ожалиха пред Нова тв, че целият подлез става все по-опасен и нещо ще падне.

С тази разлика, че съоръжението е и конструктивно опасно - на места се вижда оголена арматура на носещите бетонови колони. А общината може само да поправи "декоративната част на тавана", т.е. - въпросния окачен таван. Според зам.кмета по строителството на район "Триадица" Христо Вълчанов генералният проблем са течове, които с години копрометират конструктивно съоръжението.

"Подобни течове има не само на този подлез, имаме същия проблем в съседния подлез. Реално трябва да се направи цялостна изолация, може би откъм пътното платно. Това трябва да се направи вече с по-сериозен проект, което не е в сферата на районната администрация“, каза сутринта зам.-кметът, пред Нова тв.

Затова пък от Столична голяма община посочват, че е нужно в подлеза да се направи хидроизолация, което е свързано със сериозен ремонт, съобщи БНР в късния следобед.