Военното крило на палестинската ислямистка групировка "Хамас" заяви днес, че най-младият заложник, взет при атаката в Израел миналия месец - 10-месечното дете Кфир Бибас, 4-годишното му братче и майка им са били убити при израелска бомбардировка в ивицата Газа, предаде Ройтерс, съобщава БТА.

Израелската армия каза, че проверява твърдението на Бригадите "Изедин ал Касам".

Ройтерс прави уговорката, че засега не е успяла да потвърди новината по независим път.

Малко след нападението на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври в социалните мрежи се появи видео, на което се виждат Кфир и братчето му Ариел, увити в одеяло край майка им Шири, обкръжена от въоръжени мъже, които крещят на арабски. Жената изглежда ужасена.

Бащата Ярден също е бил пленен и на снимки се вижда, че е ранен. В днешната информация на военното крило на "Хамас" не се споменава нищо за неговата съдба.

На деветмесечна възраст Кфир е най-малкият от около 240-те заложници, включително 32 деца, държани от "Хамас". След като в продължение на един месец близките не получиха никакви новини за местонахождението или състоянието му, Кфир вече стана на 10 месеца.

Събота на ужаса

Скоро ще излезе видеозапис, на който се вижда как терористите от "Хамас" пробиват входната врата. Часове по-късно се разпространява видеоклип, на който Шири държи двете си момчета на ръце, а на лицето ѝ се чете ужас, тъй като е заобиколена от терористи, момчетата ѝ са обърнати към гърдите ѝ, покрити с одеяло. Три дни по-късно се появява друга снимка - на окървавения Ярден Бибас, терористът държи врата му с едната си ръка, а в другата има чук - разказа преди седмица израелската агенция ТПС.