Номинираната за "Оскар" Мария Бакалова ще бъде Ивана Тръмп в биографичен филм за Доналд Тръмп със заглавие "Стажантът".

Това съобщава изданието "Дедлайн" (Deadline).

В образа на скандалния бивш президент на САЩ, който не губи апетита си и за нов опит да влезе в Белия дом, ще влезе Себастиан Стан, който е бил номиниран за наградите "Еми" и "Златен глобус".

Последно актьорът от румънски произход (пристига в САЩ на 12 г.) направи впечатление в минисериала "Пам и Томи", посветен на сложната връзка на Памела Андерсън и Томи Лий. Себастиан Стан е и много популярен в блокбъстъри от вселената на "Марвел" като Бъки Барнс - започвайки с „Капитан Америка: Първият отмъстител“ от 2011 г., а по-късно и в „Капитан Америка: Зимният войник“ (2014), „Мравец“ (2015), „Капитан Америка: Гражданска война“ (2016), Black Panther (2018), Avengers: Infinity War (2018) и Avengers: Endgame (2019) и др.

Третата важна роля във филма е за звездата от "Наследници" ("Succession") - Джеръми Стронг. Той е носител на награди "Еми" и "Златен глобус" за ролята си на Кендъл в хитовия сериал. Ива номинация за "Еми" и за четвъртия, последен сезон.

Режисьор на историята на младия Тръмп е иранецът Али Абаси, с награди за филма му Holy Spider от миналогодишния фестивал в Кан.

Снимките започват още тази седмица.

"Стажантът" ще разгледа усилията на Тръмп да изгради своя бизнес с недвижими имоти в Ню Йорк през 70-те и 80-те години на миналия век, както и ще представи отношенията му с противоречивия адвокат Рой Кон. Това е история за връзката ментор-протеже, която очертава началото на голяма американска династия. Джеръми Стронг ще играе адвоката.