Бързият влак от Димитровград за Горна Оряховица пламна, след като е престоявал от 07:34 ч. в участъка между гарите Змейово и Тулово, предаде Нова тв. Причина за спирането първоначално е била възникнала повреда в помощния двигател на локомотива.

Впоследствие от машинното отделение на локомотива започва да излиза гъст дим.

Според медията локомотивната бригада е реагирала своевременно. След като забелязали дима, задействали противопожарната система на вехтата "Шкода" и подали сигнал на тел. 112.

В момента на мястото екипи на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" работят по обезопасяване на локомотива. При възникналата ситуация не е имало опасност за пътниците и персонала във влака.

В композицията са пътували около 40 души, които са превозени до гара Тулово. Създадена е организация за превозване на пътниците с друг влак от Тулово до Горна Оряховица.

Влаковата композиция е била изтеглена до около половин километър от гара Тулово, за да могат пожарникарите да имат достъп до горящия локомотив. 1,2 тона двигателно масло, много кабели и тясно пространство възпрепятстваха работата на пожарникарите, които за три часа успяха да загасят запалилия се влак, който е пуснат в движение през далечната 1986 година.

Клуб Z припомня, че най-голям процент машини на въоръжение в БДЖ са "Шкода" - производство на Чешко-словашката социалистическа република от 1980-те и дори от 1970-те години.

Не е засегнато движението на другите влакове, които преминават в участъка.