Обир на инкасо автомобил и стрелба събуди благоевградчани, съобщава БНТ. Произведена и стрелба като е бил прострелян един от служителите на инкасото.

Излизайки от касов център, около 6:30 часа сутринта, двама служители на охранителна фирма са нападнати от три неизвестни към момента лица, като единият от охранителите е прострелян в областта на слабините, ссъобщиха от Областната дирекция на вътрешните работи в Благоевград (ОДМВР – Благоевград). Инцидентът е станал на площад "Македония" в града. 

Пострадалият 52-годишен служител е в реанимация.

Все още не е ясно каква сума е открадната.

Разследващите работят по случая под надзора на Окръжна прокуратура Благоевград.

Инкасо фирмата е обслужвала няколко банки в града.

По-късно през деня стана ясно, че състоянието на пострадалия рязко се е влошило и той е бил транспортиран в болница в София. Това се е случило, след като първоначално беше стабилизиран в благоевградската болница.

Липсва все още детайлна информация по разследването, тъй като полицията и прокуратурата запазиха мълчание в днешния ден.

По информацията на източници на bTV марката на автомобила на извършителите е известна на органите на реда. Известна е и посоката, в която те са поели. Движели са се с регистрационните номера на друга кола. Все още няма категорична яснота за оръжието, с което е стреляно, но според наши източници от полицията е възможно то да е било автомат „Калашников“.