Три големи фаворита попаднаха в една група на Европейското в Германия догодина (14 юни - 14 юли). Това са Испания, Хърватия и Италия, тимът на която е актуалният шампион на континента. Карето допълва Албания.

Германците ще открият шампионата на 14 юни на "Алианц арена" в Мюнхен срещу Шотландия.

Освен първият и вторият във всяка група, на елиминации ще отидат и четири отбора, финиширали с най-добри показатели на третите места.

Вижте групите

Група А

1. Германия

2. Шотландия

3. Унгария

4. Швейцария

Група В

1. Испания

2. Хърватия

3. Италия

4. Албания

Група С

1. Словения

2. Дания

3. Сърбия

4. Англия

Група D

1. Победител от плейоф А (Уелс, Финландия, Полша и Естония)

2. Нидерландия

3. Австрия

4. Франция

Група E

1. Белгия

2. Словакия

3. Румъния

4. Победител от плейоф В (Босна и Херцеговина, Украйна, Израел и Исландия)

Група F

1. Турция

2. Победител от плейоф С (Грузия, Люксембург, Гърция, Казахстан)

3. Португалия

4. Чехия

Още три финалиста ще бъдат определени на баражи през март догодина. Те ще бъдат излъчени в двубои - полуфинали и финали, измежду посочените тимове във всеки поток. Тук попадат отбори от Лигата на нациите.

Най-интересното в първата фаза - накратко

Германия ще срещне Шотландия на 14 юни от 22:00 часа българско време на "Алианц арена" в Мюнхен. В група А попаднаха още Швейцария и съперник на България в квалификациите - Унгария. Тези два отбора ще се срещнат на следващия ден Кьолн.

Италия ще започне защитата на титлата си в най-тежката четворка. Шампионите ще търсят първо задължителни точки срещу Албания на 15 юни в Дортмунд, след което ще срещнат Испания на 20 юни в Гелзенкирхен и Хърватия на 24 юни в Лайпциг.

Вицешампионите от Англия ще открият гр. С с мач срещу отбора на Сърбия, който също се класира от квалификационната група с България. Те ще се изправят един срещу друг на 16 юни в Гелзенкирхен, а в тази група са още Дания и Словения, който се класира на финали за първи път от 24 г.

Група D ще противопостави бившите шампиони Франция и Нидерландия, които се срещат в директен двубой на 21 юни в Лайпциг. В потока попадна и Австрия, а последният отбор ще бъде определен в плейоф А между Уелс, Финландия, Полша и Естония.

Белгия получи наглед лесно предизвикателство в груповата фаза, след като попадна в поток Е със Словакия, Румъния и победителя от плейоф В. В него попадат Босна и Херцеговина, Украйна, Израел и Исландия.

Перфектният в квалификациите тим на Португалия също е категоричен фаворит в потока си. В група F са още отборите на Чехия и Турция, а последният участник ще бъде определен в плейоф С между Грузия, Люксембург, Гърция и Казахстан.