След снежния хаос в Бавария полетите на летище Мюнхен бяха възобновени в неделя сутринта, но все още трафикът не евъзстановен напълно. Стотици полети бяха отменени и вчера. Около 150 български граждани са блокирани на летището и чакат да се възстановят техните полети.

Полетите от и до летище Мюнхен бяха възстановени още вчера в 6 сутринта, но заради снежната блокада, която продължи над 24 часа, все още графикът не може да се навакса. Вчера 560 от общо 880 планирани полета са били отменени. Днес също все още отпадат някои дестинации. Близо 150 българи са блокирани на летището и чакат и техните връзки да бъдат възстановени. Пасажерите, които тепърва тръгват нанякъде, са помолени проверят състоянието на полета си, преди да пътуват. Заради спирането на работата на летището в Мюнхен проблеми с графика на полетите има и по другите германски летища. Очаква се обаче още в рамките на деня днес полетите да се възстановят нормално.

Все още има и масови ограничения на железопътния трафик в Южна Германия. В неделя сутринта движението на главната жп гара в Мюнхен все още беше спряно. Наложи се с хеликоптери да се провери състоянието на релсите по различните маршрути, преди да бъдат пуснати влакове по тях.

Движението по пътищата в Южна Бавария се нормализира в неделя вечерта. Властите съобщават само за незначителни произшествия.