Самолет Боинг 777-200 ER на Malaysia Airlines с 227 пътници и 12-членен екипаж изчезна рано тази сутрин над Южнокитайско море на територията на Виетнам. 

Според виетнамските държавни медии полетът от Куала Лумпур за Пекин се е разбил в южната част на страната. Министърът на транспорта на Малайзия обаче отрече да има данни за намерено място на катастрофата.

Издирването на самолета се извършва на огромна територия, което забавя постигането на резултат.

"Правим всичко по силите си, за да локализираме самолета. Правим всичко по силите си, за да претърсим всяко ъгълче", каза пред репортери в Куала Лумпур Хишамудин Хюсеин, транспортен министър на Малайзия.

По-късно виетнамската телевизия уточни, че е цитирала предположение на военоморски генерал за евентуалното местонахождение на катастрофата. 

Ако разбиването на самолета бъде доказано, това ще е най-трагичният инцидент с Боинг 777-200 ER за 19-е години, от когато е в експлоатация.

Самолетът е изчезнал без да изпрати никакъв сигнал за проблеми. Мистериозното изчезване напомня на случая с полета на Air France, който изчезна над Южния Атлантически океан на 1 юни 2009 г. и отне живота на 228 души.