Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поема лично управлението на структурите на партията в София, съобщиха от партията в понеделник. Промените засягат 80% от ръководството на партията в столицата.

На среща днес с районните координатори, общинските съветници и народните представители от столицата е бил представен новият екип на ГЕРБ - София, се казва още в съобщението.

В него Борисов залага приоритетно на представители на младежите на ГЕРБ.  В техни ръце отива ръководството на районните структури в столичния град. Те ще се включват в работата на местните структури и като организационни секретари, и като членове на районните ръководства.

Кметицата през последните три мандата на столичния район "Нови Искър" Даниела Райчева ще подпомага Борисов в организационните и структурните въпроси за всички 24 района в София, съобщават още от ГЕРБ. Досега столичната структура на ГЕРБ бе оглавявана от бившия кмет на район "Сердика" Тодор Кръстев.

Лидерът Борисов обяви още, че залага на хъса и енергията на младите хора в партията. 

"Непрекъснато трябва да се променяме. И като сме допуснали в нещо грешки, да се променим, за да стане по-добро.

Когато за тези 18 години структурите станат реална администрация, няма партийна организация. Затова днес над 80% млади хора сложих в организацията на всички ръководни, общински, организационни нива", обясни той това решение в парламента.

В съобщението не се посочват причините за тази промяна в софийската партийна организация на ГЕРБ, но вероятно причината са слабите резултати в столицата. Освен, че партията загуби кметското място в Столичната община и даже кандидатът ѝ Антон Хекимян не стигна до балотаж, ГЕРБ претърпя и тежко поражение в районните.