Прокуратурата се намеси в ужасяваща история, разказана тази сутрин от социални работници пред Нова тв. Според сигнала, подаден от зрители на медията, детето е преживявало в ужасяващи условия повече от година.

Социалнен работник заяви, че не е потвърдено дали детето е живяло година и половина в постройката извън къщата, но е потвърдено, че то действително е оставяно без надзор от майка му и нейния партньор, както и че условията, в които е живяло, са потресаващи.

Историята е от врачанското с. Крушовица.

Детето е казало, че рядко се храни, а храната му се е подавала през прозореца на пристройката. Там не е имало и дрехи.

Преобличано е, за да не влиза в курника - свой "дом", с новите си дрехи.

"На този етап от разследването са събрани доказателства за това, че 31-годишният Д.И. принудил 7-годишно момиче да живее и спи в селскостопанска постройка противно на волята му. Мъжът употребил сила и заплашване спрямо малолетното дете – нанесъл му побой, душил и му налагал наказание.

Многократно момичето било затваряно само в помещение без елементарни битови условия - без дневна светлина и отопление, принудено да нощува на дървена дъска, поставена върху автомобилни гуми, да се храни един път дневно", съобщават днес от прокуратурата.

Само в училището нищо не са чули

От училището на 7-годишното дете са подали противоречива информация. Оттам са заявили, че детето е споделяло, че е бито от пастрока си, но се е допускало, че то може да преувеличава.

В крайна сметка сигнал е подаден не от друг, а от съселянин - момиченцето било открито точно така - докато спало върху дъските в кокошарника.

Социалните работници продължават да проучват ситуацията с информация от различни източници. В момента то е изведено в семейството на роднини.

"Д.И. е привлечен в качеството на обвиняем. По искане на прокуратурата спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Престъплението, за което Д.И. е обвинен, е с изключително висока степен на обществена опасност. Наказуемо е по закон с лишаване от свобода от 3 до 10 години", допълват от държавното обвинение.