"Втора поредна вечер Одеса беше подложена на атака с дронове.  Силите за противовъздушна отбрана прецизно отработиха всяка противникова цел. В резултат на падащи отломки от свалени дронове са нанесени щети на жилищно общежитие. Пострадали са 11 души, сред които 3 деца. Децата и двама възрастни са хоспитализирани. Две 8-годишни момчета и 12-годишно момиче са с контузни и със затворени черепно-мозъчни травми, а възрастните са с комоцио и наранявания", съобщи председателят на Одеската областна военна администрация Олег Кипер в приложението "Телеграм", информира БТА.

Кметът на Одеса Геннадий Труханов коментира последствията на поредната нощна атака в Одеса.

"След вчерашната атака загина мирен жител на 43 години. Днес пострадаха 11 души, сред които има деца.  На всички се оказва необходима медицинска помощ", написа той в в приложението "Телеграм".

На място  работят служители на градските структури, които са осигурили на пострадалите храна и топли напитки. 

В момента се решава въпросът за временно презаселване на жители на Одеса, чиито жилища са пострадали в резултат на атаката. 

Спасителите своевременно са потушили огъня и са разположили топлопункт.

По информация на официалните власти повредени са още 11 сгради в черноморския украински град. Изгорели са два автомобила. Пожарът е потушен.

Българската общност в Одеска област е трета по численост и наброява над 150 хиляди души според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В Одеса живеят около 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в Болградски, Измаилски и Белгородднестровски район.