Парламентът да не заседава утре. Такова проекторешение са внесли днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и шефът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. Не е ясно защо тримата искат утре парламентът да не работи. Преди няколко дни Станислав Балабанов от "Има такъв народ" обясни, че причината за това е, че утре ДПС ще има коледен купон.

Предложението е следващата седмица депутатите да заседават извънредно в понеделник и вторник. Предлага се в понеделник да бъдат изслушани министрите на културата и на регионалното развитие и благоустройството Кръстю Кръстев и Андрей Цеков по темата за демонтажа на Паметника на съветската армия, каквото искане имаше от страна на БСП, както и да бъде извикан премиерът Николай Денков, който да даде отчет за резултатите от проведните заседания на Европейския съвет.

В програмата за заседанието е предвидено да бъдат разгледани още проекторешението за задължаване на Министерския съвет за предприемане на действия по изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" с технологията AP 1000, общия законопроект на ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС, който регламентира сроковете за отказ от дерогацията за руския нефт.

Предложено е извънредното заседание във вторник (19 декември) да бъде посветено изцяло на гласуването на второ четене на предложенията за промени в Конституцията. За тази събота (16 декември) е предвидено те да бъдат разгледани от ресорната комисия в парламента.

Под въпрос е обаче дали парламентът утре ще успее да гласува това решение. Очаква се бойкотът, който днес бе обявен от БСП, "Възраждане" и "Има такъв народ", да продължи и парламентът отново да не успее да заседава.

Днес трите формации окупираха трибуната и не дадоха възможност на други депутати да стигнат до нея за изказвания.