Рифовете му на китара са гениални. Но в последните, хм... 20-30 години дълголетието му сякаш открадна шоуто - той е повод за безкрайни вицове и глуми. Ето два: 

Отнасяйки се така варварски с природата, трябва да вече да спрем и да се замислим какъв свят ще оставим на Кийт Ричардс.

Или:

Диего Армандо Марадона живя едва до 60, а Кийт Ричардс е жив. Значи проблемът не е в кокаина - в спорта е.

Киф... Така динозавърът - солокитарист на Rolling Stones изговаря по-скоро името си. Казват, че за разлика от сър Мик Джагър и другите от тази порода, хвърчащи с частните си хеликоптери в компанията на пълчища от адвокати, той е милионерът, когото може да намерите сутрин на някое кьоше в Ню Йорк да се търкаля около бутилка водка с бездомните пияници. 

Е, вече е трезвен, де... евентуално:

Тази сутрин по БНР един от най-големите познавачи на рокмузиката у нас - Ивайло Кицов отбеляза, че в навечерието на новия си - де бе, без майтап! - албум Hackney Diamonds, Rolling Stones бяха общо на 395 години. Е, от днес са 396.

Естествено, винаги трябва да си припомняме, че някой - преди да стане хулиганстваща рок пиянка, всъщност е отличен творец, невероятен музикант, с душа на поет... Сър Кийт е последният човек, който страда от липса на самочувсвие - споделяйки с публиката тези си качества.

Например вие колко човека познавате, които имат д... да кажат откровено, че смятат "Металика" и "Блек Сабат" за едни и големи смешки.

Очарователен бе и "рицарският" задочен диалог със сър Елтън Джон, когато последният - по повод смъртта на лейди Даяна, преработи стара песен, писана за смъртта на Мерилин Монро. Ние не знаем на какво е бил Кийт тогава, но каза, че Елтън Джон ставал само да пише "лигави балади за умрели блондинки". Естествено, последният - с типичната за британците перфидност и изтънченост му отговори просто, че е "артритна маймуна"... 

Част от прекрасния му характер може да се види тук

Кийт има такава разкошно реалистична себеоценка, че една от знаковите песни, които пее като соловокал, се казва The Worst

На горното видео с Уили Нелсън и Шерил Кроу е съвсем млад... може би някъде на 60-70 - знае ли човек!

Извън шегата е просто глупаво и крайно нескромно да изреждаме музикалните достойнства на сър КиФ... Като например това - как е възможно да си от Дартфорд, Англия, а до такава степен душата ти, всяка твоя струна и всеки един (артритен!) пръст да дишат потен, уникален, мисисипски блус:

Та, така, ако и ви е сте се посмели на гърба на този 80-годишен истински ходещ спиртосан Пантеон на рокмузиката, пуснете си нещо - най-добре от старите години...

И не просто си пуснете, ами и си отворете, че и си сипете, нищо че е сутрин - това на сър Кийт никога не му е пречело.