Депутатът от ДПС Станислав Анастасов показа от парламентарната трибуна своите две дипломи за завършено висше образование. Това стана докато Анастасов четеше поредната декларация на движението за политическите уволнения на негови кадри.

Анастасов се обяви за това да се въведе изискване министрите и членовете на политическите кабинети да са с висше образование, степен "магистър". Той се обърна към лидера на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев, който отсъстваше в този момент от залата, и го обвини, че в безсилието си да обори тезите на ДПС за политическа чистка, е прибягнал до грозни клевети към полотическия си опонент. Не стана ясно обаче какви са тези клевети.

Атанасов започна да коментира промени в закона за държавната администрация, внесени от депутати от Реформаторския блок (РБ). Шефът на парламента Цецка Цачева му направи забележка, че това по същество е обсъждане на законопроект и противоречи на правилника.

"Въведете изискването за висше образование степен "магистър" не само на ниво областен управител и зам.-министър, а и за министри и членовете на политическите кабинети", настоя Анастасов. И обяви, че ако РБ не го направи, ДПС ще го предложи между първо и второ четене. Цачева отново му направи забележка и предупреди, че ще му отнеме думате.

В този момент Атанасов показа две дипломи уточнявайки, че няма да пита Радан Кънев какви дипломи има. Веднага след това думата му бе отнета.

Йордан Цонев (ДПС) възрази, че при изказванията от името на парламентарни групи много често от трибуната и Радан Кънев, и други председатели на групи се обръщат директно към ръководителя на ДПС Лютви Местан и водят диалог или изказват обидни тези към него и към партията. "Вие не ги прекъсвате и не им отнемате думата. Ако смятате че имате право, моля да прилагате еднакъв аршин", обърна се Цонев към Цачева.