"Лудогорец" публикува отворено писмо, в което открито критикува Дисциплинарната комисия на БФС заради оповестеното вчера наказание на ЦСКА-София за мача с "орлите" на ст. "Българска армия" от последния есенен кръг на Първа лига.

"Червените" бяха глобени с общо 21 300 лв. за фенски прояви, но остава впечатлението за помилване заради инцидента след победния гол на Спас Делев в добавеното време. Тогава запалянковци, застанали край терена (!), започнаха да замерят ликуващите гости с всевъзможни предмети, включително дръжки на лопати и т.н. Някои едва не нахлуха.

За инцидента се казва следното:

"За неспазване изискванията за осъществяване на надеждна охрана на футболната среща, на основание чл. 37, ал.1, т.30 от ДП /2023/2024/  ДК наказва ПФК ЦСКА-София с имуществена санкция в размер на 2000 лева."

"Лудогорец" адресира писмото до временния шеф на БФС Михаил Касабов и до ДК.

"Бихме оприличили наказанието като погалване по главата на хулиганите, които обстрелваха щаба и играчите ни с бомбички, ракети и всякакъв вид предмети, опасни за здравето на хората. И това е рецидив на този стадион, където на едно от предните ни гостувания лекарят на Лудогорец бе ранен от бомбичка, а наш футболист едва не оглуша отново след удар с бомбичка", казват в Разград.

И добавят:

"Снимката с фен, атакуващ с лопата, обиколи световните агенции и сме сигурни, че цял свят ни се смее на "обноските".

"Лудогорец" не пропуска и да "предположи" по-сурова санкция:

"Поне от кумова срама можеше да има затваряне на някои от секторите на националния стадион за домакинството им срещу Ботев (Враца)".

Клубът дава пример с дербито на Англия между "Ливърпул" и "Манчестър Юнайтед".

И завършва така:

"Даже чухме упреци, че играчите са се зарадвали след гола. А може би трябваше да се извиним, че сме вкарали и победили, написаха от Лудогорец."

Цялата позиция, можете да видите тук: