Мобилизираният руснак Олег Рибкин бил тежко ранен по време на украинската контраофанзива през юни край Роботино. Оттогава той безуспешно се опитва да оперира крака си. Не получил нито необходимото обезщетение от 3 милиона рубли, нито помощ за операцията от Министерството на отбраната.

Но държавата не е забравила верния си войник: съпругата на Олег Ирина обясни пред медията в "Телеграм" "Можем обьяснить", че през декември властите на Волгоградска област компенсирали мъката му с две кофи с моркови и мрежа с лук.

"Рибкин, 45-годишен, беше мобилизиран на 25 септември 2022 г., само четири дни след като Путин обяви наборната служба на фронта. Мъжът получи призовка на работа в 09:00 часа сутринта, в 11:00 часа го откарали на полигона. До края на октомври войникът се озова в окопите, където остана до юни тази година. По време на една от битките войникът е ранен в корема, черния дроб, бъбреците и краката. Рибкин претърпя коремна операция, но не лекуваше колянната си става. Вместо това се опитаха да го върнат на фронта", разказва медията.

Ирина посочва, че съпругът й "има силни болки, коляното му не може да се изпъне и не може да ходи без патерици".

"Той е на болкоуспокоителни и сънотворни", оплаква се Ирина.

Военните лекари обаче не искат да направят необходимата операция: тогава ще трябва да обявят мобилизираните за негодни, да плащат пожизнена пенсия и да осигурят въпросните 3 милиона рубли. Въпреки невъзможността на Олег да продължи своето участие в "специалната военна операция", той все още не е демобилизиран.