Граждани във видимо нетрезво състояние няма да бъдат допускани на Новогодишния концерт в центъра на столицата тази вечер.

Организираният от Столичната община на пл. „Батенберг“ концерт започва в 21,30 ч. довечера. Пропускателните пунктове, обособени по периферията на площада, ще бъдат шест.

200 полицейски служители и 12 от общинска полиция ще съблюдават реда по време на концерта, каза пред БНР Красимир Димитров от Столичната община:

"Тези граждани, които са във видимо нетрезво състояние, няма да бъдат допускани до концерта. С пиротехника и стъклени чаши също няма да бъдат допускани през КПП-тата. За концерта сме подсигурили достатъчно екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция", също пожарни екипи и линейки.“

Концертът ще продължи до 1 ч. на 1 януари догодина.

Без фойерверки

Няма да има фойерверки и пиротехника, предвидено е единствено светлинно шоу.

От 18 часа днес до 2 ч. на 1 януари ще бъде позволено използването на пиротехнически изделия в София. Наредба на Общинския съвет забранява да се гърми до училища, детски градини и лечебни заведения.

Заместник-кметът по социални дейности Надежда Бачева призова хората да се въздържат от използването на такива изделия и фойерверки по време на празника:

"Кучета, малки деца, хора с увреждания - това много им пречи, смущава ги и смятам, че няма нужда от такива емоции в празничната нощ".

Кой ще пее?

"Brazz ViliDJ, Криста, страхотна поп певица, след това сме ние - "Остава", след това са Дони и Нети, на Нова година ще свири Ибряма с неговия оркестър, след това - легендите от "Тангра", съобщи Свилен Ноев от "Остава".

За доброто настроение ще се погрижи и Брас бендът на Националното музикално училище "Любомир Пипков".

"Това е страхотно преживяване и да си пожелаем да сме здрави и усмихнати, всички около нас и дай боже да има мир през следващата 2024 г. Заповядайте, ние с Дони ще сме там, ще ви изпеем наши любими песни, надявам се и ваши и в 12:00 часа заедно ще изпеем химна на нашата Република България", сподели Нети.

Ограничават движението

Движението на пътни превозни средства в района на концерта ще бъде ограничено след 16 ч. днес.

Градският транспорт ще работи с удължено разписание.