Мъжът, починал след гонка с полицията в Стара Загора късно снощи, е 58-годишният бивш републикански шампион по борба Пламен Пенев, предаде Нова тв. 

До инцидента се стигна след преследване, при което „са извършени преградителни действия от страна на органите на реда“ на централен булевард в града.

Прокуратурата все още не е излязла с официална информация по случая. По данни на роднини на Пламен Пенев той е излязъл да разхожда кучето си.

"По първоначална информация снощи, около 20:45 часа, е получен сигнал от непълнолетно момче, че на улица в Стара Загора мъж с автомобил "Ауди" е заплашвал с нож негови приятели. На място са изпратени полицейски екипи, посоченият автомобил е бил установен.

При установяване, водачът на автомобила не се e подчинил на полицейските разпореждания и опитал да избегне проверката. Последвало е преследване на автомобила, в което са се включили допълнителни полицейски екипи", се казва в съобщение на Областната дирекция на МВР в Ст. Загора.

Около 21:00 часа в района на бул."Цар Симеон Велики" срещу парк "Артилерийски" установеният 58-годишен водач на "Ауди"-то е блъснал служебен автомобил на МВР и е починал. Причините за смъртта са в процес на установяване, казват още от МВР.

Всички факти и обстоятелства по случая се изясняват в рамките на започнало разследване, което се провежда от следовател от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура-Стара Загора. По случая в ОДМВР-Стара Загора е разпоредена вътрешна проверка.

Оказана е навременна медицинска помощ на всички участници в инцидента, като единият от служителите на МВР е настанен в болница с фрактура на ръка и разкъсно-контузни рани на главата, без опасност за живота.

Дъщеря му твърди, че е пребит

Дъщерята на Пенев, която е видяла тялото на баща си в Съдебна медицина, споделя, че той е зверски пребит. Бил със счупен череп и множество удари по лицето.

Борислава твърди, че баща ѝ е убит от органите на реда. Отказала е извършването на съдебна експертиза в Стара Загора, заради опасения, че случаят ще бъде потулен.