Мечтата на мъж от Ню Йорк да посети Австралия се объркала тотално, след като се оказало, че е резервирал полет за грешна дестинация. Вместо до Сидни в Австралия, 62-годишният Кингсли Бърнет летял до Сидни, в щата Монтана.

Бърнет бил развълнуван, че е намерил изключително евтини полети, които смятал за много "изгодна сделка". Двупосочен полет от Ню Йорк до Сидни, щата Монтана, му струвал средно около 1000 долара, докато Сидни в Австралия би излязъл около 3500 долара. Въпреки че едната дестинация е вътрешна, а другата - международна, и до двете се стига за около 20 часа със самолет.

Едва, когато видял планините, покрити със сняг, докато самолетът правел заход за кацане в Билингс, Монтана, започнал да се съмнява къде точно е отишъл, съобщава New York Post, цитиран от Нова тв. От Билингс, Бърнет трябвало да се качи на малък самолет на Кейп Еър, който да го отведе до Сидни, градче с едва 6000 души население. За справка, населението на Сидни в Австралия е... 5,3 милиона.

Бърнет заяви, че объркването е причинено от сходните кодове на летищата на двете места.

"Става въпрос за съкращения. S-Y-D за разлика от S-D-Y. Някой трябва да поправи това", казва неособено доволният американец пред телевизионния канал KTVQ в Монтана.

Тъй като не е решавал да замени австралийското си приключение за такова в Монтана, Бърнет бързо се насочил към гишето за продажба на билети на American Airlines в Билингс. Там агент на име Карол Кастелано му се притекла на помощ.

"Кингсли дойде и каза: "Имам проблем", разказа Кастелано.

Тъй като нюйоркчанинът нямало да успее да стигне навреме за австралийския си круиз, тя поне... му резервирала хотел в Билингс и обратен полет за Ню Йорк.

Според управителя на хотела Шели Ман, Бърнет не е първият, който прави такава грешка.

"Това е вторият път, в който имаме гост, който се опитва да стигне до Сидни, Австралия", каза тя.

По света и други пътници са ставали жертва на подобно объркване. През 2017 г. 18-годишният Милан Шипер от Ваасен, Нидерландия, случайно пътува до Сидни в Нова Скотия, Канада, вместо до австралийския град.