Задържан е психично болен човек от Видин, заподозрян в убийството на съпругата си. Това съобщават от областната дирекция на МВР във Видин, цитирани от БНР.

На 4 януари е получен сигнал за мъж с окървавени ръце, стоящ пред дома си в кв. "Нов път" във Видин. Обаждането за инцидента е малко след 11:00 часа.

Пристигналият на място екип намерил на втория етаж на къщата умъртвена съпругата му, с множество рани по главата и тялото.

79-годишният мъж е задържан за срок до 72 часа с прокурорско постановление, въпреки че вероятно е с психически проблеми.

Той се грижел сам за жената, която от години била инвалид.

Според сестрата на задържания Марийка Савова, до убийството се е стигнало след скандал между двамата.

"Болен е и тя е със инсулт. Скарали са се като съпруг и съпруга. Мъжът е по-силен. Ударил я е.

Ние вътре от прозореца гледаме, че той окървавен излиза, спира коли. Казва - да дойде полицията, па я скрил. Казвам на полицията: тя е вътре, господине. Не, не. Търсихме вътре - няма я!

И той вече си е признал къде я е скрил - горе, в спалнята.  На вратата слагал дрехи, това онова, да не се вижда вратата."

Срещу 79-годишния мъж е повдигнато обвинение за убийство, съобщиха от Окръжната прокуратура във Видин. Според близките още пред полицията той е направил самопризнания.