През тази седмица идва зимата с две последователни студени вълни. Температурите значително ще се понижат, така че ще бъде по-студено от обичайното. Това съобщи в студиото на БНТ Анастасия Кирилова, синоптик в НИМХ.

В средата на следващата седмица обаче температурите отново ще тръгнат нагоре и останалите дни до края на януари ще бъдат относително топли.

"През тази седмица и в началото на следващата ще бъде студено, но след това бързо ще се затопли. Ще има такива сутрини с ниски минимални температури, близки до минус 10 градуса, не е изключено и в отделни точки да има и по-ниски температури.

Това не е необичайно за януари и не трябва да ни плаши. През зимата в България е нормално да има такива температури", обясни Кирилова.

По отношение на валежите - ще вали сняг, но няма да е значително количеството на валежите и утре в по-голямата част от страната няма да е повече от 5 см. По-значителни ще са валежите в Северна България и близки до нормалните количества в останалите райони от страната, стана ясно от думите й.